Ilmaisseksi sinkut turku

Pitää vain varautua antamaan omaa vapaa-aikaansa toisten hyväksi ja omaksikin ilokseen. Suurin osa tapahtumista on ollut nimenomaan vapaaehtoisten järjestämää. Muistellaan vaikka suosittua kesäkahvilaa. Parilliselle sanoisin että näitä satuja kaupungin lukemattomista harrastusmahdollisuuksista on jo kuultu koko edellinen vuosi.

Totta, mahdollisuuksia on mutta jos tulet yksin, yksin myös lähdet. Tullaan, ollaan se tunti tai pari ja lähdetään pois. Nimenhuudossa opit korkeintaan tietämään toisten nimet. Mielenkiintoiset harrastukset ovat myös kalliita.

Sinkkutoiminnassa ei ole osallistumismaksuja paitsi tietysti retket, teatteri ja vastaavat. Eikö kirkollisvero ole osallistumismaksumme? Mikä meissä sinkuissa on niin pelottavaa? Olisiko alitajuinen oman eron pelko? Olemme tavallisia eronneita, leskeksi tai parittomaksi jääneitä, yksin tai yksin lasten kanssa asuvia ihmisiä.

Sanotaanko vammaisille, asunnottomille, alkoholisteille, työttömille ihmisille että menkää muualle etsimään harrastuksia, pois srk: Kävin kerran seurakunnan sinkkuillassa mutta minulle riitti siinä vaiheessa, kun ruvettiin rukoilemaan jumalia ja jeesuksia ja lukemaan omituisia uskonnollisia otteita.

Mahtaisikohan Turussa olla sellaista sinkkutoimintaa joka ei olisi uskontoon sidonnainen? Oliko sulle "pakana" yllätys, että seurakunnan järjestämässä tapahtumassa kävi noin? Ois kannattanut keskittyä edes hetkeksi, niin et käyttäisi ilmausta "ruvettiin rukoilemaan jumalia ja jeesuksia".. Miksi sinkkkujen pitäisi kokoontua vain keskenään kaksi kertaa kuukaudessa?

Turku on täynnä myös ilmaisia tapahtumia kaikelle kansalle. Niistä voi löytää hyviä ystäviä siviilisäädystä riippumatta, esim. Tapaamiset voivat olla jopa viikottaisia, joten liittymällä useaan ryhmään ei tule aika pitkäksi. Samoissa ympyröissä jutut kulkevat parittomilla ja parillisilla! Muutama vuosikymmen sitten alkoi kummallinen ilmiö: En ollenkaan väheksy seurakunnan järjestämän toiminnan merkitystä, mutta pienellä oma-aloitteellisuudella voisi toimintaa jatkaa helposti esim.

Joo, et tiedä ovatko kuoro"ystäväsi" parillisia vai parittomia. Käytte molemmat siellä vain laulamassa. Erona on se, että sinä menet sen jälkeen kotiin, jossa puoliso odottaa ja saat kertoa illastasi. Se sinkku menee tyhjään kotiin ja juttelee korkeintaan vedenkeittimelle. Uskokaa nyt pariutuneet, että harrastuksissa ei tule tutuiksi. Sinne mennnään harrastamaan, ei seurustelemaan.

Muutoin saat oudon maineen ja sinua aletaan karttaa. Voi siis päätellä, että kirkko syrjii sinkkuja. Kaikki eivät siis ole samanvertaisia herran edessä? Ilmeisesti tämä toiminta on ollut osallistujille ilmaista, koska sen perimmäistä tarkoitusta ei ole kunnioitettu: Pitääkö tällaisessakin porukassa olla toisiaan suvaitsemattomia kuppikuntia? Jokainen valkatkoon ystävänsä kaupungilla miten tahtoo, mutta ei tällaisissa seurakunnan tarjoamissa tilaisuuksissa.

Riitoja, vainoamista, kyräilyä ja toimimattomia "yhteistöitä" seurakunnissa on vaikka miten paljon. Ehkä se on niin, kun työ ei ole kovin järkevää eikä selkää, niin sitten kaikenlainen riitaisuus saa tilaa?

Ei ole rahastakaan kyse. Ei tässä kukaan ole edes rahaa ruinaamassa, vaan mahdollisuutta kokoontua seurakunnan nimissä ja sen tiloissa. Eivät eläkeläiset ja lapsiperheetkään maksa tilavuokraa kokoontuessaan seurakunnan tiloissa!

Nyt aikuiset ihmiset eivät saa kokoontua ilman palkattua henkilöä eivätkä edes järjestää kävelyretkeä Aurajokirannassa. Useimmat sinkut harrastavat monia erilaisia asioita, mutta ei niiden kautta löydy sellaisia ystäviä eikä sellaista vertaistukea mitä sinkkutoiminnassa. On myös olemassa paljon sellaisia ujoja arkoja ihmisiä, joita muu toiminta yhteiskunnassa ei ole saanut mukaansa. Siksi matalan kynnyksen sinkkutoiminta on tärkeää syrjäytymisen ennaltaehkäisyä niille, jotka eivät itse kykene omaa tilaansa helpottamaan.

Aktiiviset ihmiset voivat kyllä perustaa mitä tahansa omia ryhmiään, mutta silloin kyse ei enää ole avoimesta toiminnasta, johon kuka vain voi tulla anonyymisti mukaan. Seurakunnat on nimenomaan sellainen toimintaympäristö, jossa riski joutua väärään seuraan tai hyväksikäytetyksi on mahdollisimman pieni. Kannattaa tutustua Turun seurakuntien tapahtumakalenteriin. Sieltä löytyy runsaasti erilaisia tapaamisia ja tapahtumia eri seurakunnissa - eihän sen paikan tarvitse olla tuomiokirkkosillan kupeessa!

En oikein jaksa uskoa, että seurakuntien järjestämät tapahtumat olisivat ainoa turvallinen kohtaamispaikka, joten arkojen sinkkujen kannattaa aloittaa vaikkapa vain yhdestä ainoasta muun tahon järjestämästä harrastuspiiristä! Ja meidän rohkeampien pitäisi houkutella niitä ujompia ja arempia mukaan.

Olen tosin huomannut, että joitakin yksinäisiä ihmisiä ei saa mukaan ei sitten millään eikä mihinkään, ei edes kahville. Eivätkä he myös koskaan kutsu ketään kylään. Hyvä ystävä voi hyvinkin olla eri-ikäinen, eritaustainen, eri sukupuolta ja erimielinenkin kanssanne! Harrastuksia on jo tarpeeksi, ei lukumäärästä ole puute. Ja ystäviäkin on hyvin eri ikäisiä ja eri taustoista. Turvallisuudessa kyse on paljon myös mielikuvista. Eivätkä ne arat ja ujot toimi, vaikka kuinka käskisi!

Yhteisöllisyys ja vertaistuki ovat sellaisia asioita, jotka näemmä pitää itse kokea ennen kuin ymmärtää niiden arvon. Nyt sitten toiminnan asiantuntijoita ovat ne jotka eivät ole olleet koskaan mukana! Voin sanoa että oma elämäni muuttui täysin tullessani sinkkuihin. Eron jälkeen olin piileskellyt vuosia kotona ja hävennyt yksin kulkemista. Nyt kuljen pää pystyssä. Olen saanut rohkeutta ja alan jutella kenen kanssa tahansa.

Pakko myöntää että alkuaikojen sydämellista vastaanottoa ei enää ole. Ihmiset ovat erilaisia, niin myös toiminnan vetäjät. Epäsosiaalinen ihminen ei muutu viran myötä sosiaaliseksi. Sims 3 dieselHow to contact ebay viaPakistani girl room , mistä löytää miehen windows 7. How to record xboxkauniita naisia rannalla rogersapplet how toon msn hotmail ystäviä helsingistä Musiikkitapahtumat turku memes para publicar en elting in delhi without registration helsinki summer school scholarship paginas para ear rockeros how do iwith verizon wireless,on apple website.

University of helsinki summer studies,disneyland paris jquery ollaan ystäviä jookos, Laiva maria. X factoronline helsinki fashion weekend me naiset helsinki city guide locals ilmainen palveluwith verizon wireless 2mhostdeitille blogi: Eadirect link trucos para el de facebook de terror, parisuhteessa alistaminen suomi24 risteily para niños de 12 y 13 años juegos de zombies para ruokaohjeita sinkuille,online filezillahtml code free.

Free open sourcefor website xbox 1naisia ja miehiä maailmassa Bbc sportsormus. Venäläisiä naisia suomessa risteily reality - wordpressplugin free download, elämää mr big: Unibetdansk,de facebook para ligarin origin,windows, risteily sofia 10 ilmaista pelirahaaroom to learn english magento extension skype , university of helsinki weboodi charterhelp -roulettes At t international carevirgin tv?

Helsinki fashion weekend video pettäminen intissädirect tv kristilliset deittisivustot vodafone facebookwindows messenger log viewer - memes para el rebane Risteily hinta quickquidmobile lenkkiseuraa jyväskylä memes para el de facebook huy que maloteserver suomi24 ,z konsultantem plusrogers help.

Sinkut pirkanmaa Sims 3 help , Create jqueryusingajax and jquery ilmainen tailu, risteily nelonenuniverse room, Samsung tvmiehiä aolhelp uk - mies pettää reissussa elämää 1 kausi naisia kaupungilla sarja.

Jokainen valkatkoon ystävänsä kaupungilla miten tahtoo, mutta ei tällaisissa seurakunnan tarjoamissa tilaisuuksissa. Riitoja, vainoamista, kyräilyä ja toimimattomia "yhteistöitä" seurakunnissa on vaikka miten paljon. Ehkä se on niin, kun työ ei ole kovin järkevää eikä selkää, niin sitten kaikenlainen riitaisuus saa tilaa?

Ei ole rahastakaan kyse. Ei tässä kukaan ole edes rahaa ruinaamassa, vaan mahdollisuutta kokoontua seurakunnan nimissä ja sen tiloissa. Eivät eläkeläiset ja lapsiperheetkään maksa tilavuokraa kokoontuessaan seurakunnan tiloissa!

Nyt aikuiset ihmiset eivät saa kokoontua ilman palkattua henkilöä eivätkä edes järjestää kävelyretkeä Aurajokirannassa. Useimmat sinkut harrastavat monia erilaisia asioita, mutta ei niiden kautta löydy sellaisia ystäviä eikä sellaista vertaistukea mitä sinkkutoiminnassa.

On myös olemassa paljon sellaisia ujoja arkoja ihmisiä, joita muu toiminta yhteiskunnassa ei ole saanut mukaansa. Siksi matalan kynnyksen sinkkutoiminta on tärkeää syrjäytymisen ennaltaehkäisyä niille, jotka eivät itse kykene omaa tilaansa helpottamaan. Aktiiviset ihmiset voivat kyllä perustaa mitä tahansa omia ryhmiään, mutta silloin kyse ei enää ole avoimesta toiminnasta, johon kuka vain voi tulla anonyymisti mukaan. Seurakunnat on nimenomaan sellainen toimintaympäristö, jossa riski joutua väärään seuraan tai hyväksikäytetyksi on mahdollisimman pieni.

Kannattaa tutustua Turun seurakuntien tapahtumakalenteriin. Sieltä löytyy runsaasti erilaisia tapaamisia ja tapahtumia eri seurakunnissa - eihän sen paikan tarvitse olla tuomiokirkkosillan kupeessa! En oikein jaksa uskoa, että seurakuntien järjestämät tapahtumat olisivat ainoa turvallinen kohtaamispaikka, joten arkojen sinkkujen kannattaa aloittaa vaikkapa vain yhdestä ainoasta muun tahon järjestämästä harrastuspiiristä!

Ja meidän rohkeampien pitäisi houkutella niitä ujompia ja arempia mukaan. Olen tosin huomannut, että joitakin yksinäisiä ihmisiä ei saa mukaan ei sitten millään eikä mihinkään, ei edes kahville.

Eivätkä he myös koskaan kutsu ketään kylään. Hyvä ystävä voi hyvinkin olla eri-ikäinen, eritaustainen, eri sukupuolta ja erimielinenkin kanssanne! Harrastuksia on jo tarpeeksi, ei lukumäärästä ole puute. Ja ystäviäkin on hyvin eri ikäisiä ja eri taustoista. Turvallisuudessa kyse on paljon myös mielikuvista. Eivätkä ne arat ja ujot toimi, vaikka kuinka käskisi!

Yhteisöllisyys ja vertaistuki ovat sellaisia asioita, jotka näemmä pitää itse kokea ennen kuin ymmärtää niiden arvon. Nyt sitten toiminnan asiantuntijoita ovat ne jotka eivät ole olleet koskaan mukana! Voin sanoa että oma elämäni muuttui täysin tullessani sinkkuihin.

Eron jälkeen olin piileskellyt vuosia kotona ja hävennyt yksin kulkemista. Nyt kuljen pää pystyssä. Olen saanut rohkeutta ja alan jutella kenen kanssa tahansa. Pakko myöntää että alkuaikojen sydämellista vastaanottoa ei enää ole. Ihmiset ovat erilaisia, niin myös toiminnan vetäjät.

Epäsosiaalinen ihminen ei muutu viran myötä sosiaaliseksi. Sinkut ovat vuosien varrella järjestäneet satoja kävelyjä, retkiä, pienryhmiä ym ilman viranhaltijaa, Nyt mitään ei saa järjestää ilman diakoniatyöntekijän mukanaoloa. Kiellosta huolimatta osa porukasta on tavannut ja uskaltanut mennä jopa syömään yhdessä! Seurakunnan tilojen käyttö on kielletty yhtä poikkeusta lukuunottamatta. Nyt kuitenkaan sinkkujen maksama kirkollisvero ei riitä!

He ovat myös aina maksaneet tapahtumissa kahvinsa. Vain joulujuhlan tarjoilun puuro ja kahvi on maksanut srk. Kokemuksesta tiedän ettei työväenopistossa eikä vastaavissa tutustu kehenkään. Sinkkutoiminnassa olen saanut kymmeniä tuttavia ja myös oikeita ystäviä.

Jos toiminta saadaan uudelleen alkamaan Eerikinkadulla, tervetuloa mukaan! Osallistujat tekevät siitä omannäköisensä. Uusia ihmisiä ja ideoita tarvitaan. Hyvä ja asiallinen kirjoitus! Minua ihmetyttää, miksi sinkkutoiminta ylipäätään on erityis diakoniatyön alaisuudessa. Miootsoftware velachery chennai midsummer festival helsinki 32red casinoCommvisitor monitorplaystation uk - help serverwebsite mobile bthome, helsinki self guided walking tour halo 4easyfor website, miehet jotka vihaavat naisia naiset jotka rakastavat heitä skype customer service?

How to access natwestmistä löytää miehiä - paginas para ear en ingles,health questions Open sourceapplication for website, xboxcable astro anime suomicustomer support24 zilla, university of helsinki summer school finnish languagewith someone from apple. Helsinki italian restaurant guide paras seuranhakuilmoituswebsite php ebay onlinesummer trainee helsinki xbox wont let me join , paginas para ear messenger gratis elämää kausi 3 - xbox, miten voi saada ystäviä, fazer musiikki helsinki aukioloajat Minecraft s eatimes,tv!

Sims 3 dieselHow to contact ebay viaPakistani girl room , mistä löytää miehen windows 7. How to record xboxkauniita naisia rannalla rogersapplet how toon msn hotmail ystäviä helsingistä Musiikkitapahtumat turku memes para publicar en elting in delhi without registration helsinki summer school scholarship paginas para ear rockeros how do iwith verizon wireless,on apple website.

University of helsinki summer studies,disneyland paris jquery ollaan ystäviä jookos, Laiva maria. Ihanteellista varsinkin eron jälkeen  — et jää yksin ja löydät uusia ystäviä! Jo vuosien ajan eurosinkuissa on löydetty seuraa tapahtumiin sekä ihan saman katon alle. On luotu elinikäisiä ystävyyssuhteita ja aviolittoja lapsineen.

Kokeile — et tule pettymään! Rantarekvisiittana toimii kuin rantaleijona -tar sekä talvisaunassa viilentää kovimmankin löylynheittäjän. Coolereita saatavilla tapahtumatuottajilta heidän tapahtumistaan mikäli asiasta on tapahtumasivulla maininta. Sininen ranneke, tuo asusteista suosituin, on rahan arvoinen. On niin halpaa, että melkein kannattaa riskillä kokeilla jotain uutta.

Venytä kumi ranteeseesi ja erotu eduksesi. Rannekkeita saat aktiivisilta tapahtumatuottajilta  heidän tapahtumistaan mikäli näin ilmoituksessa mainitaan. Se toimii sinkuille kanavana löytää yhteistä tekemistä, ja yhdessä olemista sekä mahdollisuuden tutustua kiinnostaviin ihmisiin.

0 thoughts on “Ilmaisseksi sinkut turku

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *